Посљедња фаза предаје Косова и Метохије  је наступила. Отворена је – како би другачије – драмосерско вучићевски. Александар Вучић је поставио нову премису обмане: признавање Косова би такорећи ријешило све проблеме Србије, али ми ипак на то нећемо пристати.

Европска унија је поставила промјену Устава Србије као услов за улазак, а Вучић је већ наговијестио потребу за ширим конзенсусом кад је промјена Устава у питању. Дакле, градиће “шири конзенсус.“

Мучеништво Вучићево

У наредним мјесецима можемо очекивати оркестрирани притисак “народа“ и “јавности“ на премијера да ипак, упркос болу и ужасу које собом носи одрицање од Косова, пресијече Гордијев чвор и ријеши све српске проблеме. Да би обмана била потпуна, још ће Александар Вучић испасти већи мученик од Лазара, јер је, побогу, жртвовао себе признајући Косово као шиптарску државу (под америчком окупацијом, али то је друга прича).

Није искључено да “по први пут у историји“ видимо премијера како сам себи заврће руку на конференцији за новинаре, и са сузама у очима, уз стењање и дахтање, моли Тонија Блера да пренесе његове искрене честитке Хашиму Тачију.

Напредњачки ботови ће оплакивати и грудима бранити премијера по агитаторским мрежама, истичући да је његова политика одговорна, а бреме претешко, и контрапитајући немушти народ шта би он радио да је на Вучићевом мјесту.

Могу да кажем да ко не зна шта би радио на свом мјесту, и ко пишти под тежином бремена, треба да се склони и препусти посао јачима и паметнијима.

Напредњачки ботови ће, наравно, бранити лик, дјело и државничку недостојност премијера и сваљивањем кривице на српске вође прије њега, уназад до Арсенија Чарнојевића.

CG97vzTXIAAPV13

Браћа по Сорошу

Аутоботови, тј. аутошовинистички ботови тзв. Друге Србије, који воле све што воли Џорџ Сорош и управници његових фондација, ће се трудити да ликују без похвала Вучићу. Они вјештији, утицајнији, ближи сиси глобалистичких фондација и агентура, знаће како и да похвале Вучића, а да се не укаљају стајући уз њега. Њихов задатак ће бити да учврсте тезу да је глупо бранити оно што је већ изгубљено. Прозиваће Србе који су под шиптарским притиском деценијама напуштали огњишта. Неће се, наравно, освртати на чињеницу да су Косово и Метохију силом отели они који њих саме ‘љебом ‘ране и говоре им шта да пишу, а да је Вучић, као мајстор обмане немуштог народа, само привео процес крају.

Савез напредњачких и аутошовинистичких ботова, помогнутим страним медијима у Србији, ће издоминирати јавним простором и угушити могућност да се природне реакције на обману и велеиздају уобличе и распламсају.

Уосталом, као много пута досад. План је добар. Свако зна своју улогу. И јасан.

Скувана жаба

Шта год да се деси, једно се не смије заборавити: није Вучић доведен пред свршен чин него је Вучић довео Србију пред свршен чин, пред Гордијев чвор, активном радом на задовољењу свих шиптарских и натистичких амбиција и обмањивањем српског народа током поступка откидања Косова од Србије. Скувао је Србију за рачун окупатора као ону пословичну жабу.

Вучић није приморан ни на шта, него је непосредним дејством довео Србију у привид примораности. Ако и мора признати независност Косова, а не мора, он је лично четири године радио на томе да Срби мисле да га мора признати.

Вучић је наставио политику Бориса Тадића, излазећи са Космета корак по корак, царину по царину, надлежност по надлежност, и препуштајући тамошње Србе Шиптарима. Не треба заборавити ни Ивицу Дачића, нити му опростити, али Вучић се од 2012. сам наметнуо за лице напредњачко-социјалистичке колонијалне управе и за главног бају, без обзира на то како се чија функција звала.

Аутопилот самоуништења

У чему је Вучић помогао Србима, а одмогао Шиптарима, непријатељима земље којом управља?

Који је интерес Србије на Косову и Метохији Вучић одбранио за ове четири године?

У чему је Вучић српску позицију у односу на косовско питање ојачао? Колико је ојачао политичку моћ косовско-метохијских Срба? Чиме владају?

ivanovic-presuda-sЈе ли позиција косовско-метохијских Срба ишта боља него прије Вучића? Има ли их више? Јесу ли богатији? Јесу ли их престали тући и малтретирати они с којима Вучић и његова булумента из владе игра лопте по Европи?

Ако је морао предавати све на Косову, шта је добио заузврат у тој трговини? Гдје му је Заједница српских општина? Гдје му је безбједност преосталог српског живља на Косову? Гдје му је безбједност манастира?

Је ли бар умирио Шиптаре тиме што им је дао све? Мрзе ли Србе ишта мање сад кад су слободни од Срба, а добили све што су тражили?

По питању Косова, али по другим питањима које овдје нису тема, Вучић се показао као изврсан манџурски кандидат. Да су џојстиком њиме управљали, амерички и еунијатски амбасадори у Београду, те други империјални агенти, не би више из њега извукли за себе, а против Срба. Какав џојстик, Вучићева Србија је на аутопилоту самоуништења.

Ноге у блату

Наравно да је дошло вријеме да Вучић наметне образац који налаже да се ствар заврши. Почните да размишљате да ће вам бити боље чим он пресијече косовски чвор. Биће Србија првак свијета у свему. За пар година.

Ако искрено волите Вучића, захтијевајте од њега да се, као његов имењак, лати мача и прекине косовски кошмар, јер то ће га умилити његовим газдама, а ви ћете бити сретни због његове среће. Друге користи нећете имати, али и досад вас је одржавала љубав према Вучићу.

Ко не воли Вучића и није му битна Вучићева срећа, него срећа Србије, треба да зна слиједеће:

Србија никад не мора признати Косово и ништа јој се неће десити што се не би десило да га сутра призна. Ова Србија не добија ништа кад даје уступке. Вучићевом заслугом, Република Косово је већ држава потпуно независна од Србије на свакој стопи територије коју држи. Од окупатора није, али од Србије јесте. Србија се на Косову не пита ништа. Политика уступака је донијела само нове захтјеве и сваки нови уступак ће произвести само нови захтјев. Пословица каже: “Јеби магарца док су му ноге у блату,“ а Вучић српском магарцу држи ноге у блату, док га силују.

Вучићево “коначно рјешење“ косовског чвора је потребно шиптарској Републици Косово, и Вучићевим газдама, а не Србији. А магарцу ће ноге остати заглављене још дубље у блату и силовање ће се наставити.